Effektmåling

Formålet med effektmålingen er at følge progression over tid, skabe udvikling og mulighed for løbende justeringer i samarbejde med kommunen samt at dokumentere indsatsens værdi og effekt på en gennemsigtig måde og faglig måde. I mit arbejde med børn og unge, der står i udsatte positioner, er det afgørende at kunne dokumentere både progression og virkning. Derfor arbejder jeg systematisk med effektmåling, som kombinerer både kvantitative og kvalitative data for at sikre et helhedsorienteret billede af udviklingen.

Hvad måler jeg på?

Effektmålingen tager udgangspunkt i de konkrete mål fra Barnets plan. Disse danner grundlag for hele indsatsen og udgør rammen for den faglige dokumentation.

Mål fra Barnets plan kan eksempelvis være:

- Øget skolefremmøde og stabilisering af skoletilknytning

- Opbygning af positive relationer og sociale færdigheder

- Søvnytme

- Øget selværd

- Reduktion af risikoadfærd (fx kriminalitet eller misbrug)

Hvordan måler jeg?

Effektmålingen sker via et skema, der kombinerer: 

Kvantitative indikatorer

- Antal ugentlige eller månedlige strukturpunkter opfyldt (fx morgenrutiner, sengetid, skoleskema)

- Antal overholdte aftaler (fx møder)

- Antal deltagelse i planlagte aktiviteter (fx træning, fritidsaktiviteter)

- Skolefremmøde i procent

Kvalitative vurderinger

Fx den unges egne refleksioner, kontaktpersonsobservationer og netværkets perspektiver, der belyser udviklingen bag tallene.


Formålet med effektmålingen er at følge progression over tid, skabe fælles retning og mulighed for løbende justeringer i samarbejde med kommunen samt at dokumentere indsatsens værdi og effekt på en gennemsigtig måde og faglig måde